Chef de Clinique / Internist - endocrinoloog

Afdeling:  Interne Geneeskunde
Uren: 36 uur / 0,8 FTE (OLVG) gevolgd door 36 uur / 0,8 FTE (JvG)
Locatie: OLVG locatie Oost gevolgd door JvG Lairessestraat

Help jij ons mee om de beste persoonlijke zorg te bieden?

Wij zijn op zoek naar een:

Internist-endocrinoloog (36 uur / 0,8 FTE)

die patiënten het gevoel geeft dat ze gezien én gehoord worden.

Wat ga je doen?
Wegens uitval van één van de endocrinologen van OLVG is er een tijdelijke vacature voor een chef de clinique endocrinologie voor OLVG locatie Oost. De verwachting is dat deze functie voor de duur van zes maanden is en alle facetten van het vak behelst, i.e. inclusief de algemene interne diensten. Binnen de taakomschrijving vallen: endocriene spreekuren (type 1 diabetes, schildklierfunctiestoornissten, hypofysepathelogie, schildkiercarinoom); een gezamenlijk spreekuur met de gynaecologen voor zwangere vrouwen met type 2 of type 1 diabetes; deelname aan het bijnier- en schildklier MDO en hypofyse MDO AUMC; het doen van teleconsulten endocrinologie en supervisie van de afdeling algemene interne geneeskunde.


Na zes maanden bestaat de mogelijkheid om een vaste functie te bekleden als internist-endocrinoloog in Medisch Centrum Jan van Goyen. Vanwege de wens op een dergelijke doorstroom zullen de directeur en de endocrinoloog/voorzitter medische staf JvG ook betrokken zijn bij deze sollicitatie procedure.

JvG beschikt over een ambitieuze kleine vakgroep, bestaande uit vijf internisten werkend in een zelfstandig behandelcentrum in hartje Amsterdam. We beoefenen het vak Interne Geneeskunde in de volle breedte maar met speciale aandacht voor osteoporose, diabetes, schildklierziekten en HIV. Als internist-endocrinoloog bij Medisch Centrum Jan van Goyen draag je bij aan de dagelijkse patiëntenzorg binnen de polikliniek Interne Geneeskunde. Daarnaast ben je actief in het contact met de huisartsen in de omgeving en draag je bij aan het verder ontwikkelen van de vakgroep en de organisatie. Wij zoeken een ambiteuze collega die houdt van aanpakken en initiatief neemt. Een goede sfeer en collegialiteit staan bij ons hoog in het vaandel met veel ruimte voor eigen initiatieven.

Er is een goede samenwerking tussen JvG en OLVG. Het vak van endocrinoloog is bij uitstek een poliklinische professie en leent zich uitstekend voor een ZBC. De encorinologen van JvG nemen deel aan het multidisciplinaire bijnier- en schildklieroverleg in OLVG en aan het hypofyse MDO van AUMC. In de afgelopen jaren is in JvG een goedlopend osteoporose spreekuur opgetuigd, voorzien van een eigen DEXA-scan. Hiermee is een groot deel van de osteoporose zorg van OLVG naar JvG verschoven. Zo lenen zich nog meer endocriene aandoeningen die op een efficiëntere en meer persoonsgerichte manier van OLVG naar JvG verplaatst kunnen worden. In JvG geldt een bereikbaarheidsdienst. Er is geen verpleegafdeling en daarmee ook geen weekenddienst met aanwezigheidsplicht.


Waar kom je te werken?
Medisch Centrum Jan van Goyen is een kleinschalig, huiselijk behandelcentrum in Amsterdam Oud-Zuid met elf verschillende specialismen. Door de korte wachttijden kunnen patiënten vaak snel bij ons terecht voor laagcomplexe zorg. Onze medewerkers en specialisten doen hun uiterste best om de patiënten net dat beetje extra service te bieden dat zij verdienen. De vakgroep Interne Geneeskunde wordt ondersteund door twee diabetesverpleegkundigen, HIV consulent en twee nucleair geneeskundigen tbv osteoporosezorg.

Werken bij OLVG betekent werken in een groot topklinisch ziekenhuis waar opleiden, onderzoek en voortdurend streven naar kwaliteitsverbetering  - samen met 6 andere Santeon ziekenhuizen - voorop staan. We werken met elkaar aan een beter en gezonder Amsterdam. De patiëntengroep is zeer divers samengesteld, we hebben extra aandacht voor interculturele en acute zorg. 
De vakgroep Interne geneeskunde bestaat uit 29 internisten en 4 chefs de clinique. Vrijwel alle aandachtsgebieden zijn vertegenwoordigd, waarbij hematologie-oncologie en HIV-infectieziekten speerpunten zijn. De vakgroep werkt op twee hoofdlocaties in Amsterdam Oost en West met tevens poliklinische zorg op locatie Spuistraat. Het diabetes/endocrinologie/vasculaire/ouderengeneeskunde team bestaat uit vier endocrinologen, een internist-vasculair geneeskunde en een internist-ouderengeneeskunde.


Wat bieden wij jou?

 • Een afwisselende en uitdagende functie in een plezierige en toekomstgerichte werkomgeving, waarin ruimte is voor eigen verantwoordelijkheid en initiatief;
 • Een aanstelling in loondienstverband, voor in de eerste instantie 6 maanden bij OLVG gevolgd door 1 jaar bij JvG met de intentie op verlenging voor onbepaalde tijd;
 • Een salaris conform de AMS (afhankelijk van relevante voorervaring);
 • Een uitgebreide MKSA - regeling, waaronder een fiets- en fitnessplan;
 • Een riante reiskostenvergoeding;
 • Voordeel op je ziektekostenverzekering. 

Indiensttreding is bij voorkeur per 1 september 2023.

Wat vragen wij?

 • Je bent geregistreerd internist-endocrinoloog met brede interesse en vaardigheden;
 • Je hebt ervaring in en affiniteit met de begeleiding van patiënten met diabetes mellitus type 1 inclusief pomp- en sensortechnologie;
 • Je bent een verbinder en een innovator en durft buiten de gebaande paden te denken. Dit laatste is essentieel in de opvolgende functie bij JvG, waar je een strategisch sterk team zult smeden van en samen met de huidige endocrinologen van OLVG en JvG.
 • Je bent gedreven om actief deel te nemen aan de organisatie en je kunt laten zien dat je hier goede ervaringen mee hebt.
 • Je bent representatief, servicegericht en beschikt over uitstekende communicatieve  en sociale vaardigheden als gesprekspartner op verschillende niveaus;
 • Je vindt het een uitdaging om een goedlopende praktijk (JvG) verder uit te werken en te onderhouden.

Heb jij interesse?
Wij zijn erg benieuwd naar jou! Stuur je motivatiebrief en CV voor 20 juli 2023 ter attentie van Daniëlle Obdam, via onderstaande sollicitatiebutton. 
Wil je eerst meer weten over de functie? Neem dan contact op met Iris Wentholt, internist OLVG locatie Oost via 020-5993836/06-14399031 of e-mail i.m.e.wentolt@olvg.nl en/of Annegreet Vlug, internist-endocrinoloog JvG via 020-3055800/06-24622569 of e-mail avlug@jvg.nl. Je kunt ook contact opnemen met de heer Sanne van Wissen, internist en unitleider OLVG via 020 5993503 of per e-mail s.vanwissen@olvg.nl of Hemma Honders, directeur JvG via 020 3055800 of per e-mail hhonders@jvg.nl