Jeffry Ullrich over zijn werk bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen

Jeffry Ullrich (35) is sinds 2011 werkzaam als consulent plastische chirurgie bij Jan van Goyen. Wij vroegen hem alles over zijn functie en het werken bij Jan van Goyen.

Wat houdt jouw werk in?
“Ik ben assistent van de arts en begeleid het spreekuur. Wanneer een cliënt met een bepaalde wens bij Jan van Goyen komt, hebben zij eerst een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Zij vertellen wat de mogelijkheden zijn en geven advies. Bij ons komen ze voor het traject erna. Zo maak ik een offerte, geef ik informatie over de nazorg en plan een ingreep eventueel direct in. Wij blijven vervolgens contactpersoon voor de cliënt. Voor alle vragen kunnen ze ons bellen en dat doen ze vaak ook. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor administratieve werkzaamheden, zoals verzekeringsaanvragen, het nabellen van cliënten en het voorbereiden van OK’s.”

Moeten cliënten vaak lang nadenken of ze een ingreep ondergaan?
“In 70% van de gevallen besluiten cliënten direct dat ze de ingreep willen doen. Dat is best veel. Dit komt meestal doordat mensen gemiddeld al zeven à acht jaar nagedacht hebben over een ingreep en dan pas op consult komen. Als ze vervolgens een goed gevoel hebben bij de arts en de kliniek dan willen ze ook meteen de afspraak inplannen. Sommige mensen denken er wel langer over na en willen meerdere consulten voordat ze een besluit nemen.”

Welke ingrepen zijn populair?
“De meest voorkomende ingrepen zijn borstvergroting, ooglidcorrectie en buikwandcorrectie. Bij een borstvergroting heb je vaak te maken met patiënten die ontevreden zijn over de maat en dus grotere borsten willen. Ook komen er veel mensen op consult die het volume in hun borsten kwijt zijn geraakt door zwangerschap of veel afvallen. Voor de ooglidcorrectie komen vaak vrouwen en mannen vanaf veertig jaar. Soms komen ze voor een esthetische ingreep, maar vaak ook omdat ze bepaalde klachten hebben, zoals hoofdpijn. Buikwandcorrecties willen mannen of vrouwen meestal na veel afvallen, omdat ze dan huidoverschot hebben wat ze niet kunnen wegtrainen of diëten.”

Welke reacties krijgen jullie vaak terug na een ingreep?
“Mensen die zeggen: had ik het maar veel eerder gedaan. Dat het eigenlijk best wel meeviel. Vaak zijn mensen een beetje bang voor de ingreep. Achteraf gezien is het geluksgevoel dat ze ervaren zo groot en ze zijn zo tevreden dat de angst die ze hadden helemaal wegvalt.”

Is het lastig voor cliënten om te kiezen naar welke kliniek ze gaan?
“Op elke hoek kun je wel iets laten doen, maar mensen vergissen zich vaak in het feit dat een ingreep serieus is. Je moet dan ook een weloverwogen keuze maken en niet voor de eerste de beste kliniek kiezen. Ik merk vooral bij de jongere groep dames dat ze heel enthousiast zijn en direct een afspraak willen inplannen. Ik geef dan wel aan dat het echt een ingreep is waarbij je onder narcose gaat.  Onze functie is dus ook dat je mensen dit laat inzien en ze niet over één nacht ijs gaan.”

Wat maakt jouw werk leuk?
“Wat ik leuk vind aan mijn werk is dat je mensen ziet opfleuren, mensen worden er écht gelukkiger van. Daarnaast is het heel afwisselend. Gemiddeld zie ik zo’n tien à twaalf patiënten per dag en dat zijn allerlei verschillende soorten mensen: jong, oud, man en vrouw. Wat hierbij leuk is om te vermelden is dat er tegenwoordig steeds meer mannen op ons spreekuur komen. Dan hebben we het voornamelijk over ooglidcorrecties. Ze hebben dan vaak klachten als hoofdpijn of vermoeidheid. Na een operatie vinden ze het heel fijn dat ze er frisser uitzien. De klachten zijn verholpen, maar ze zijn ook nog eens (nog) knapper.”

 

 

Medisch Centrum Jan van Goyen
Locatie Jan van Goyenkade
Jan van Goyenkade 1
1075 HN Amsterdam
T: 020 – 305 58 00

 


Locatie Emmastraat
Emmastraat 42
1075 HW Amsterdam
T: 020 – 305 58 00

 

 

 


Locatie Lairessestraat
De Lairessestraat 99
1071 NX Amsterdam
T: 020 – 305 58 00Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Locatie Concertgebouwplein
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 – 305 58 00